PG Mirilov

Prijatelji
Podelite

Leblebija Naut – PG Mirilov – Proizvodnja leblebije, uzgajane isključivo prirodnim principima, na najplodnijoj zemlji Vojvođanske ravnice, a uz korišćenje preparata na bazi koprive, bez prisustva hemijskih sredstava, zadovoljiće i one kupce koji imaju najistančaniji ukus. 

LEBLEBIJA NE SADRŽI GLUTEN! 


Bogat je izvor vlakana, neophodnih za pravilan rad organa za varenje, a svojim hranljivim materijama pomaže u ravnoteži holesterola, smanjuje hipertenziju i štiti od srčanih oboljenja.

Siromašna je kalorijama, te je iz tog razloga pogodna kod dijeta za mršavljenje.

Zbog niskog glikemijskog indeksa (GI), preporučuje se osobama sa dijabetesom.

Odličan je izvor vitamina i minerala (cinka, fosfora, magnezijuma, kalijuma, kalcijuma, gvožđa, folne kiseline, bakra, vitamina C, B6…) i proteina.

Brojne studije pokazuju da se, redovnim konzumiranjem leblebije, mogu smanjiti rizik od srčanih oboljenja, dijabetes i neke vrste raka. Kalcijum i magnezijum su idealnom odnosu, a zbog visokog nivoa folne kiseline, leblebija bi trebala biti deo jelovnika svake trudnice.

Leblebija (besan) pripada visoko proteinskoj hrani. Koristi se za pripremu variva, pirea, namaza, kao dodatak supama, čorbama, ili kao garnirung (dekoracija jela, naročito mesa).

U proizvodnoj paleti Poljoprivrednog gazdinstva Mirilov nalaze se:

– sirova leblebija

– kuvana leblebija (pasteriovana)

– pahuljice leblebije

– brašno leblebije (fino brašno i brašno od celog zrna)

– testenine od brašna leblebije

Leave a Reply