Novogodišnja donacija iz Austrije

Dešavanja
Podelite

Nova 2019. godina nam je sve bliža i bliža, a već smo podelili mnogo poklona! Međutim, kako se lepe vesti brzo šire, i kako delimo pozitivne vibracije i dobre misli, tako je i naša priča, zahvaljujući društvenim mrežama, viđena i u Austriji.

Znajući koliko se deca raduju Deda Mrazu i poklonima (pa čak i mi, odrasli), pred nama je jedna novogodišnja donacija iz Austrije!

Jedna gospođa velikog srca, poreklom, kako ona sama kaže – Jugoslovenka, sa adresom prebavilišta u Gracu, odlučila je da obraduje tri porodice!

Ime gospođe nećemo objaviti zbog prirode njenih poslovnih obaveza, ali ćemo naglasiti da je putanja donacije iz Austrije u Srbiju, u XXI veku bila veoma komična. Sledi priča o tome, a potom otkrivamo šta čini donaciju!

Jedne večeri, u toku naše prve organizovane donacije brašna, dobila sam poruku. Osoba mi je nepoznata, a želi da mi pošalje novac. Nešto tu nije u redu. Ili mi se priviđa, ili žena greškom piše meni. Međutim, par trenutaka kasnije stiže i drugi deo poruke, gde saznajem da, zbog nemogućnosti da dođe u Srbiju za praznike, gospođa želi da uplati novac na moj račun, kako bismo izbegli previsoke poštarine za slanje paketa iz inostranstva. Naravno, sve je moguće, osim dobiti novac u Srbiji. A evo i zašto.

Izvršena uplata nije prošla, moja banka proveri sve, i svi podaci su ispravni. U Austriji saznaju da Srbija ne podržava taj način slanja novca (u ovom slučaju, mnogo kasnimo za ostalim svetom…), i krećemo na plan B.

Ni plan B nije urodio plodom, jer Srbija nije u EU, pa ne podržava ni takav model slanja novca (ovde malo manje kasnimo za svetom, ali kasnimo!). I onda krećemo u sledeći plan… Nije baš nasrećnije rešenje, ali je uspelo! Novac je tu, i treba obaviti nabavku. Pao je sneg, blokirao ceo grad, a i ko bi se još nadao snegu u decembru?! Sve je usporeno, i ja polazim u nabavku pred zatvaranje marketa. Stižem sve da kupim, pa se setim još nečega, pa brzo na drugu lokaciju…

Uglavnom, da skratimo priču, i otklrijemo tajnu.

Gospođa donator, kao veliki humanitarac, kao neko ko godinama pomaže deci, starim i bolesnim licima, siromašnim porodicama, ove godine je odlučila da na svoj spisak uvrsti i bezglutence!

Prema njenoj želji, novogodišnjim paketićima ćemo obradovati troje dece, uzrasta do 15 godina, dece koja nemaju pravo da dobiju brašno na recept, a ne jedu gluten. Razlog: roditelji već kupuju brašno, troše dosta novca na osnovne potrebe, i možda slatkiši i grickalice nisu baš pri vrhu spiska za kupovinu. Paketići su spremni, težine su oko 3-4 kg, i sve u njima je bez glutena, od začina i testenina, preko slatkiša i grickalica, pa do kremova italijanske recepture. Neka Nova godina počne!

Više detalja o trajanju nagradne igre, pogledajte na stranici Život bez glutena by Anči, a gospođi ogromne, humane i plemenite duše, sve najlepše u Novoj 2019. godini, od srca, u ime svih bezglutenaca! Da ste nam zdravi, srećni i veseli, baš kao i deca kojoj šaljete paketiće!

Leave a Reply