O nama

Podelite

Misija, vizija i ciljevi 

✽ Vizija ✽

Našu viziju čini opšta svest o celijakiji, intoleranciji, alergiji na gluten i druge alergene, o bolestima koje proizilaze iz nedijagnostikovane gluten senzitivne enteropatije, i o bliskim autoimunim bolestima.

✽ Cilj i strategija ✽

Želimo da se svako dete, kao i svaki odrastao čovek, sa nekom preprekom u svom zdravstvenom sklopu, osećaju prihvaćeno u društvu, bez obzira na različitosti.

Znaćemo da smo uspeli kada javna mesta (mali i veliki marketi, restorani, hoteli, barovi, ustanove za obrazovanje, i drugi objekti) budu u svoj asortiman uvrstili proizvode za svakoga, za svaku potrebu, za osnovne uslove koji vode u pristojan život.

Nastojaćemo da vam pružimo što više informacija koje utiču na opšte poboljšanje vašeg zdravstvenog stanja, kroz razgovore sa stručnim medicinskim osobljem, kroz ankete i istraživanja stanovništva i tržišta, i kroz radionice i sastanke u prijatnim ambijentima, uz upoznavanja i druženja.

✽ Misija ✽

Zalagaćemo se, i iz sveg srca potruditi, da bezglutenska ishrana (ili bilo koji drugi način ishrane, u cilju poboljšanja zdravstvenog stanja neke osobe) više ne bude lični problem, već želja da se pruže pomoć i saveti kako je sprovesti u delo, da bi svaka osoba narušeg zdravstvenog stanja, shvatila da ima podršku okoline, da se podiže lestvica svesti, šire vidici i seče linija zatvorenog kruga.

Deca su uvek učila od odraslih primer ponašanja, a odrasli od dece primer kreativnosti i neiskvarenosti. Tako će se veće i manje sredine ujediniti u cilju obrazovanja, i deljenja znanja i iskustava, i nesebično pomagati jedni drugima.

Zdravlje je bez konkurencije. Zbog toga i mi ne vidimo potencijalne konkurente, mi smo prijatelji. Malo nas je, a zajedno smo jači. Želimo da se naš glas čuje. Imamo potrebu. Hoćemo. Možemo.

Vaše zadovoljstvo je i naše. Vaša preporuka je naša briga, jer svaki pokret vodi ka novom koraku. Imaćemo mirnu savest, jer ćemo učiniti sve da pokušamo, pomognemo, učinimo ono što možemo.

Tu smo da prepoznamo vaše potrebe, a vi da u nama vidite prijatelje, koji širom raširenih ruku dočekuju i prepoznaju razlike. Želimo da razumemo vaše potrebe, da svaka razlika bude opšte prihvaćena, i da svako na kraju susreta, ponese na svom licu veliki osmeh.


“Zbližavanje je početak, ostajanje zajedno je napredak, a sarađivanje je uspeh” – 
Henri Ford

“Ništa nije nemoguće za onoga ko ima volju pokušati” – Aleksandar Veliki

“Ko ne čini ništa za druge, ne čini ni za sebe” – Gete